Friday, June 22, 2012

De ce?

Fiind un licentiat in litere, as inclina sa spun tuturor celor care vor citi acest blog ca ar fi de preferat sa citeasca o carte buna si nu sa navigheze pe internet.
Insa viata trebuie privita asa cum este si daca in zilele noastre comunicarea inter-umana se realizeaza mai nou pe calea wirlles-ului voi incerca si eu sa-mi comunic propriile puncte de vedere, voi incera sa iau atitudine, voi incerca sa trec dincolo de nepasare si ma voi stradui sa inter-relationez.
Nu de putine ori in ultimii ani am auzit multe opinii ale diferitilor formatori de opinie care spuneau ca societatea civila a disparut, ca adevaratele valori stau ascunse sau poate ca au disparut. Sunt de acord pe jumatate cu aceasta opinie. Spun aceasta deoarece, da, poate ca adevaratele valori nu mai ies in evidenta in zilele noastre, dar acest lucru nu se datoreaza lor ci se datoreaza faptului ca non-valoarea este considerata azi valoare, deoarece sistemul valorilor absolut recunoscute de catre toti a fost brutalizat, a fost reformulat si reconditionat in functie de nevoile momentului.
Sincer, nu-mi imaginez o societate care sa functioneze in cele mai bune conditii prin suprimarea sistemului de valori si se pare ca in societatea noastra chiar acest lucru se intampla in ultimii ani. Este de condamnat acest lucru deoarece poporul roman a avut de la nasterea sa valoare si valori. De-a lungul istoriei noastre valoarea a existat, a produs multe beneficii tarii in toate domeniile de activitate, insa, in ultimii ani, in afara de ura, minciuna, ipocrizie, dezinformare, prost-gust, mistocareala, democratie prost inteleasa, furt si... mai pot enumera multe, nu mai  exista nimic. Nu mai exista nimic, decat poate o farama de demnitate care insa nu poate fi exterminata in totalitate indiferent de dimensiunea non-valorii.
Cam acesta este raspunsul la interogatia din titltu. Vreau sa ma asigur ca acea farama de demnitate umana va renaste, vreau sa ma asigur ca valoarea isi va recapata locul in viata noastra, vreau sa ma asigur ca exprimarea unui punct de vedere, luarea unei atitudini fata de ceea ce se intampla in jurul nostru, va ajuta societatea si natia romana sa devina una respectabila si respectata.

No comments:

Post a Comment